Problemen

Uit Transalp Club Nederland Wiki
Ga naar: navigatie, zoeken

Veel voorkomende problemen oplossen[bewerken]

Tips[bewerken]

Regelmatig defecte achterlamp[bewerken]

Je kan natuurlijk het lampje vervangen, maar geheid dat je binnen de kortste keren weer opnieuw kan beginnen. Heb je dit probleem ook met jouw achterlicht, vervang dan het lampje door een type waarbij de gloeidraad in de lamp is ondersteund. Ze zijn wel vijf maal duurder dan de originele, maar dat heb je er zo weer uit.

Stofkeerringen[bewerken]

De stofkeerringen in de achternaaf zijn zeer belangrijk en zorgen ervoor dat de slijtage van de lagers verminderd wordt door stof en vuil buiten te houden. De keerringen kunnen verslijten door gebrek aan smering. Het is zaak, zeker bij het verwisselen van banden, deze keerringen te inspecteren. Voor diegene die dit bij de dealer laten doen, attendeer er even op dit te doen.

Verlagen van de motor[bewerken]

Voor het verlagen van de motor moet je bij een vering-specialist te rade gaan. In één geval is door het laten zakken van de voorvorkpoten in de kroonplaten ongeveer 1 cm gewonnen. Het gebruik van een WP-suspension achterveer levert ook daar 1 cm op. Misschien is in sommige gevallen een lager zadel al genoeg.

Afslaande motor[bewerken]

De reden is dat bij een lage temperatuur en constante snelheid de gasschuiven in de carburateur "vastvriezen". Dit veroorzaakt de genoemde problemen. Je kunt het tijdelijk verhelpen door de radiator gedeeltelijk te bedekken, zodat de rijwindafkoeling wordt verminderd. Ook het tanken van loodhoudende benzine helpt het afslaan tegen de gaan. Dit komt doordat looddeeltjes zich afzetten op de gasschuiven en zo een "smerende" werking leveren hetgeen het "vastvriezen" tegen gaat. Er is een modificatie van de gasschuiven geweest bij modellen vanaf 1990. Heb je dus een Transalp met het bouwjaar 1989 of eerder en heb je deze problemen dan is een bezoek aan de Honda dealer te overwegen.

Blaasjes in de lak op het motorblok[bewerken]

Op enig moment kan het gebeuren dat de verf van het motorblok van je motor blaasjes gaat vertonen. Na verloop van tijd kan dan de verf gaan afbladderen. Is hier zelf wat aan te doen? Ja zeker daar hoef je geen professionele spuiter voor te zijn.

Het belangrijkste is dat je de corrosie goed, met waterproof schuurpapier, wegschuurt. De corrosie drukt namelijk de verf van het aluminium af dus dat moet je goed zien te verwijderen. Daarna het geschuurde deel goed ontvetten. Voor de grondlaag kan je velgenspray gebruiken, dit geeft een goede grondlaag. Daaroverheen kan je de definitieve kleur spuiten.

Als je verschillende lakken over elkaar heen spuit, doe dan altijd eerst een test-stukje om te kijken of het niet opwerkt. Motip heeft veel kleuren en (w.o. die van een AT.). Even shoppen bij de automaterialenzaak dus. Ik, Harm, heb het motorblok van mijn AT in 2006 gespoten, heeft inmiddels ruim 45.000 km en drie woestijntrips te verwerken gehad sindsdien. Lak is nog als nieuw.

Beslagen vizier[bewerken]

De dampwerende laag van je helm werkt niet of niet meer maar je vizier is nog krasvrij of heb je het helemaal gehad met je Pinlock vizier dat niet goed afsluit? Koop een anti-fog inplakvizier van Raleri voor nog geen €30,-. Ik heb er inmiddels ruim 8.000 km mee gereden en het was een verademing.

Noodreparatie radiateur[bewerken]

Als je onderweg ineens geconfronteerd wordt met een lek in een radiateur wat doe je dan? Je kan langs een benzinepomp gaan om daar een ‘PIL’ en koelvloeistof te halen en dat in het systeem te gieten. Stel nu je staat ergens in de middle of now where geen tankstation te bekennen wat nu?

Suikerhoudende kauwgom biedt dan uitkomst. Kauw even kort op wat niewe kauwgom en plak dat op het gat. Kauwgom zal door de warme radiateur snel hard worden en het gat tijdelijk dichten. Zorg dus dat je naast je standaard boordgereedschapset ook een pakje suikerhouende kauwgom bij je hebt als je op reis gaat.